« American fans of Iranian Mollas. Iranian Mollas are facsists | Main | قانون اساسی زمين، آيا حقوق بشر می‌تواند تبديل به قانون اساسی مشترک ملت‌ها شود؟ عمادالدين باقی، مهرنامه »

پناهندگی به روسيه و تکرار تاريخ، ناهيد پيلوار

 

 

پناهندگی به روسيه و تکرار تاريخ، ناهيد پيلوار

 

به نظر می‌رسد روسيه با آماده کردن طرح رويارويی با پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ احتمالی، تنها به افرادی پناهندگی و امان خواهد داد که در دايره‌ی قدرت و ثروت باشند تا بتواند از آن‌ها برای اهداف بعدی خود استفاده کند و به تنها موضوعی که نمی‌انديشد مردم ايران، منافع ايرانيان، حقوق بشر و اهداف انسان‌دوستانه است

 

ويژه خبرنامه گويا

روزنامه «کومرسانت» روسيه به تازگی اعلام کرده که روسيه همزمان با تلاش برای حل بحران هسته ای ايران از راههای مسالمت آميز، خود را برای رويارويی با حمله ای که به ايران در صورتی که به وقوع بپيوندد،آماده ميکند.
اين روزنامه همچنين به نقل از مقامات وزارت دفاع روسيه نوشته است که اين کشور طرحی برای رو به رو شدن با موجی از پناهندگان آماده کرده است.
با طرح اين مطلب از سوی اين روزنامه ابتدا اين موضوع مطرح می‌شود که احتمال وقوع حمله نظامی آمريکا يا اسرائيل به ايران قطعی شده است، زيرا روسيه طرح رويارويی با موجی از پناهندگان را پيشاپيش آماده کرده و سخنی از پيشنهاد اين طرح نيست بلکه طرح آماده سازی کشورش برای پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ احتمالی، اجرا شده است.
با خواندن اين مطلب روزنامه، گذشته از طرح اين موضوع که اين حمله انجام می‌شود يا نميشود، اين سؤال مطرح ميگردد که چرا روسيه طرحی را برای رويارويی با موجی از پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ احتمالی آماده کرده است؟
آيا ابعاد حمله نظامی آمريکا و اسرائيل به ايران چنان وسعت خواهد داشت که هيچ نقطه‌ای امنی در ايران برای ايرانيان باقی نخواهد ماند تا مردم از اين حملات نظامی در امان بمانند؟
آيا قرار است تمام شهرهايی که هيچ مراکز اتمی و تحقيقاتی در آن وجود ندارد، مورد حمله نظامی قرار بگيرد؟
(شهرهای تهران ،کرج ،چالوس ،بناب،قزوين، اصفهان،يزد، فسا و نکا شهرهای هستند که مراکز تحقيقاتی اتمی در آن انجام می‌شود ، شهرهای قم ونطنز دو شهری است که غنی سازی اوانيوم دران صورت ميگرد،درشهرهای سهند و انارک نيز اورانيوم استخراج می‌شود و بوشهر نيز دارای نيروگاه اتمی است)
گذشته از اين سؤالات مهمترين سؤالی که مطرح می‌شود آن است که چرا روسيه با آن سوابقی که از عدم رعايت حقوق بشر بر ذهن مردم ايران و دنيا گذاشته است قصد کمک به پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ احتمالی را دارد؟
برای پاسخ به اين سؤال در ابتدا عملکرد روسيه طی يک سال گذشته به ذهن ميايد که چگونه شده است که تاکنون نزديک به ۹ هزار نفر از سال گذشته تاکنون در سوريه در اعتراض به رژيم بشار اسد، کشته شده‌اند و روسيه نيز در حمايت از اين رژيم کوتاه نيامده و به حمايت های خود نيز ادامه داده و ميدهد، حال چگونه شده است که رويکردش نسبت به حقوق بشر و ايرانيان جنگ زده متفاوت شده و طرحی برای استقبال از پناهندگان احتمالی جنگ در ايران پيش‌بينی کرده است؟
مگر همين روسيه نبود که در بعد از انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ سياست‌های سرکوب ، سانسور و دادگاهی استالينی را به رهبران ايران پيشنهاد ميکرد تا مردم را سرکوب کنند.
بدون شک ،طرح مسله کمک به پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ با چند دليل که بهره های سياسی و اقتصادی او را تأمين ميکند، همراه است.
۱ - به نظر ميرسد منظور روسيه از طرح آماده سازی خود برای جذب پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ، همان پناهندگانی خواهد بود که در حال حاضر در قدرت سياسی و پولی کشور ايران حضور دارند و به منابع قدرت وصل هستند.
اين افراد بدون شک بعد از وقوع جنگ احتمالی ،برای حفظ جان و ثروت خود ناچارند به کشوری پناهنده بشوند و در امان بمانند ،چه کشوری بهتر از روسيه!
پناهندگان ايرانی چند ماه آينده به احتمال قوی سرداران سپاه ،مقامات امينتی و اطلاعتی و رهبران اين کشور فعلی کشور ايران هستند که تا چند ماه ديگر به پناهنده تبديل خواهند شد و اوارگی خود را آغاز خواهند کرد.
اين پناهندگان آينده علاوه بر داشتن ثروت و منابع مالی عظيم دارای انبوهی از اطلاعات امنتی و اطلاعتی هستند که ميتوانند آن‌ها را در اختيار سرويس هاس اطلاعاتی روسيه قرار دهند و آن‌ها را در بازی‌های بين المللی ياری رسانند و در عوض خود نيز جان و مال خود را حداقل تا مدتی در امان نگه دارند.
۲- گروه فشاری در دست روسيه
بدون ترديد اين پناهندگان سياسی آينده ميتوانند با ثروت و اطلاعات خود ،گروه فشاری در دست روسيه برای مقابله با غرب تبديل شوند و روسيه ميتواند از اين گروه در صحنه بين المللی برای خود سود ببرد.
تبديل شدن اين پناهندگان سياسی به يک گروه فشار برعليه ايران جديد (بعد از حمله نظامی )
و کشورهای غربی بدون شک خود معضلی برای غرب و آرامش در ايران خواهد شد و غرب نيز برای در امان ماندن از اين گروه و ناامنی های که اين گروه ممکن است ا يجاد کند ،ناچاراست امتيازاتی را نيز به روسيه بدهد تا روسيه با واسطه قرار گرفتن بين اين گروه فشار و غرب موضوع را حل فصل کند.
همچنين پناهندگان احتمالی ناشی از جنگ در ايران (مقامات فعلی دولت ايران) نيز دريافته‌اند که بهترين کشور برای در امان ماندن روسيه است ،هم از نظر مسافت و همسايگی و هم از نظر همسانی و هماهنگی سياست ها و روشهايشان
اينجاست که دوباره تاريخ و ماجرای پناهنده شدن محمد علی شاه قاجار به روسيه تکرار می‌شود و دوبار شايد تکرار شود که محمد علی شاه نيز در آن زمان که در کشور روسيه پناهنده شده بود ،خود را برای حمله به ايران و باز پس گرفتن تاج و تخت خود آماده ميکرد.
بنا براين به نظر ميرسد روسيه با آماده کردن طرح رويارويی با پناهندگان ايرانی ناشی از جنگ احتمالی، تنها به افرادی پناهندگی و امان خوهد داد که در دايره قدرت وثروت باشند تا بتواند از آن‌ها برای اهداف بعدی خود استفاده کند وبه تنها موضوعی که نمی انديشد مردم ايران ، منافع ايرانيان ،حقوق بشر و اهداف انسان دوستانه است.
مردم ايران حداقل طی دو قرن اخير با عمل‌کرد روسيه آشنا هستند و در کتاب‌ها خوانده اند که چگونه اين کشور چه در زمان قبل از کمونيست شدنش و چه بعد از آن در رابطه با ايران تنها به فکر منافع خود بوده و حتی دز زمانی که همفکران سياسی کمونيست آن‌ها در زمان شاه به جوخه های اعدام سپرده ميشدند،با عدم حمايت از آن‌ها همفکران خود را تنها گذاشت .
اين کشور حتی مفاهيم ابتدايی حقوق بشر را نيز برای مردمش رعايت نميکند.
نمونه‌ای از انرا در حادثه انفجار چرنوبيل در ۲۶ آوريل ۱۹۸۶ مشاهده کرديم که حکومت آن کشور گارگران روسی را برای پاک کردن مواد راديو آکتيو نيروگاه منفجر شده بدون رعايت ايمنی به محل انفجار فرستاد و حتی از دادن دستکش نيز به آن‌ها خود داری کرد و همه آن‌ها بعد از مدتی به علت تماس با مواد راديو آکتيو جان خود را از دست دادند.

Posted on Friday, March 23, 2012 at 12:44AM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>