تيراژ كتاب در ايران از افغانستان هم كمتر است
تيراژ كتاب در ايران از افغانستان هم كمتر است
ايلنا:احمد طالبينژاد منتقد سينمايى ونويسنده معتقد است كه ادبيات نقش مهمى در سينماى ايران دارد.
به گزارش خبرنگار ايلنا،طالبينژاد كه در مراسم رونمايى كتاب فيلمسازي، اصول و عمل صحبت ميكرد گفت: زمانى كه فيلمى ساخته نميشود ادبيات سينمايى رشد ميكند.
وى با اشاره به وضعيت كتابهاى سينمايى در قبل از انقلاب گفت: در قبل از انقلاب تنها يك يا دو كتاب منتشر شده بود و حجم كتب سينمايى و مجلات در قبل از انقلاب قابل مقايسه با امروز نيست.
وى با اشاره به وضعيت سينما در دهه 60 افزود:در اوايل انقلاب اثرى از سينما وجود داشت و سينما بين تعطيلى و فطرت قرار گرفته بود و در اين ميان ادبيات سينمايى بسيار به داد علاقهمندان رسيد.
وى افزود: سينماى ايران قبل از انقلاب ميانه خوبى با دانش نداشته است و بيشتر كسانى كه در خارج از كشور تحصيل كردهاند و وارد سينما نيز شدهاند نيز مجبور شدهاند به فيلم فارسى و سينماى نازل تن در دهند و يا اينكه به سمت سينماى مستند بروند
طالبينژاد با اشاره به رشد سينما در دهه 60 گفت: نقشى كه ادبيات سينمايى پس از انقلاب داشته است بسيار مهمتر و پررنگتر از آن چيزى است كه امروز براى آن قائل هستند.سينماى ايران تا پايان دهه 70 رشد خوبى داشته است و بخشى از اين رشد مديون ادبيات سينمايى است.
وى با توصيف وضعيت سينماى ايران در دهه 70 گفت: در زمانى كه در هيچكجاى دنيا براى فيلمسازانى مانند تاركوفسكى صف نميبستند در ايران به مدد انتشار كتابهايى در مورد وى صفهاى طويل در جلوى سينماها تشكيل ميشد.
طالبينژاد با اشاره به وضعيت جديد سينماى ايران گفت: امروز در سينماى ايران اتفاقى در حال وقوع است و ما يك دگرديسى در اركان سينماى ايران را شاهد هستيم. امروز سينماى ايران نياز به فيلمسازانى دارد كه اهل خواندن و مطالعه باشند و هر چند فيلمسازى را نميتوان از روى كتاب ياد گرفت اما كتاب نقش مهمى در سينماى ايران دارد.
طالبينژاد باتاكيد بر پايين بودن سرانه مطالعه گفت: متاسفانه بازار كتاب امروز آنچان آشفته است كه حيرتانگيز است و در كشورى كه جمعيت 70 ميليونى دارد تيراژ كتاب يا رمان بيش از هزار جلد نيست و اين تيراژ كتاب از افغانستان هم پايينتر است. در اين ميان سينماگران و نويسندگان بايد بسيار علاقهمند باشند كه به حوزه تاليف كتاب اين حوزه وارد شوند.
Reader Comments