« رضا شاه صدمه زننده به ایران یا حافظ آن | Main | پخش وسيع دیسکهای تصویری حوادث بعد از کودتا در کوچه و خيابان تهران »

راديوفردا:دستگيری ريگی با همکاری پاکستان و اطلاع «نيروهای خارجی و غيرمحلی» صورت گرفته و بخشی از يک توافق بزرگ تر است. 

 

وحشت نیروهای آخوندی را  در این عکس بخوبی ببینید که از ترس جان  صورت خودشان را پوشانده اند

______________________

 

 

راديوفردا:دستگيری ريگی با همکاری پاکستان و اطلاع «نيروهای خارجی و غيرمحلی» صورت گرفته و بخشی از يک توافق بزرگ تر است.
راديو فردا
دستگيری عبدالمالک ريگي؛ ابعادی فراتر از يک رويداد
دستگيری فرمانده گروه جندالله، گروهی که در مناطق مرزی سيستان و بلوچستان فعاليت مي‌کند، يک پيروزی تاکتيکی برای جمهوری اسلامی و پيش پرداختی به ظاهر قابل ملاحظه برای فراهم ساختن زمينه تغييرات ديگری در منطقه است.

گرچه مقامات ايرانی در نسختين اظهار نظرها در مورد دستگيری عبدالمالک ريگي، همکاری سرويس‌های امنيتی خارجی در اين موضوع را رد کرده‌اند اما به نظر نمي‌رسد اين کار بدون همکاری و مشارکت سرويس‌های اطلاعاتی و عملياتی حاضر در منطقه صورت گرفته باشد.

ايران از دستگيری عبدالمالک ريگي، رهبر گروه جندالله خبر دادمصلحی: دستگيری ريگی بدون کمک سرويس‌های اطلاعاتی خارجی بودآمريکا و بريتانيا اتهامات ايران درباره همکاری با عبدالمالک ريگی را تکذيب کردنددر بهار سال گذشته عبدالحميد ريگی برادر عبدالمالک توسط نيروهای امنيتی و اطلاعاتی پاکستان به ايران تحويل داده شد و در خرداد ماه امسال ايران ابتدا اعلام کرد برادر ريگی اعدام شده است ولی ابراهيم حميدي، رئيس دادگستری بلوچستان، متعاقب آن اعلام داشت که فرد اعدام شده برادر ريگی نبوده است.

با وجود اعدام ۱۳ نفر از همراهان عبدالحميد، او همچنان به بهانه «تخليه اطلاعاتی» در زندان نگاهداری مي‌شود. عبدالحميد ريگی با ظاهر شدن در شبکه انگليسي‌زبان تلويزيونی جمهوری اسلامی موسوم به «پرس تی- وی» از ارتباط اين شبکه با آمريکا و همکاری با القاعده ياد کرد.

او همچنين مدعی شد امان‌الله ريگي، پسر عموی پدر او، عامل ارتباط گروه ريگی با آمريکا بوده است. امان‌الله ريگی پيش از انقلاب نماينده زاهدان در مجلس شورای ملی بود و اکنون به عنوان پناهنده در آمريکا بسر مي‌برد.

عبدالمالک ريگی که متولد ايران است، خود را تجزيه‌طلب نمي‌داند و مدعی است که برای دفاع از حقوق مردم سنی مذهب بلوچستان و سيستان و تأمين آزادي‌های سياسی برای مردم ايران مبارزه می کرده است.
گرچه در عمليات متخلفی که گروه به رهبری وی در جنوب شرقی ايران انجام داده‌اند، گروه‌هايی از غيرنظاميان، از جمله اهل تسنن نيز جان خود را از دست داده‌اند.

گفته مي‌شود عبدالمالک ريگی دارای گذرنامه افغانی است و يک بار نيز با موافقت دولت عربستان با همين گذرنامه به زيارت حج رفته است.

از زمان تشکيل گروه جندالله نزديک به هفت سال سپری شده و در طول اين مدت گروه ياد شده حداقل در ۵۰ عمليات تروريستي، بمبگذاري، و آدم ربايي، در داخل خاک ايران دست داشته است. در سال ۲۰۰۵ يک بار روزنامه کيهان چاپ تهران اعلام داشت که عبدالملک طی عمليات نظامی و درگيری با نيروهای ايرانی به قتل رسيده است که اين خبر البته صحت نداشت.

در يکی از آخرين اقدامات گروه ريگي، در مهر ماه امسال، ۴۲ نفر در منطقه «پيشين» در جنوب شرقی سيستان و بلوچستان، در يک بمبگذاری انتحاری به قتل رساند و در ميان کشته‌شدگان ۱۵ عضو سپاه پاسداران ديده مي‌شدند که هفت نفر از آنها دارای پست‌های ارشد فرماندهی بودند.

در ماه خرداد ماه امسال نيز، گروه جندالله مسئوليت بمبگذاری در مسجد (شيعيان) اميرالمومنين زاهدان را که طی آن ۲۰ تن به قتل رسيدند، پذيرفته بود.

در گذشته چند مرکز خبری امريکايی از جمله ا-بی-سی از ارتباط امريکا با گروه جندالله گزارش‌هايی را منتشر کرده‌اند و جمهوری اسلامی نيز همواره بر حمايت غرب و ارتباط سرويس‌های اطلاعاتی و امنيتی ارتش پاکستان با گروه جندالله اصرار ورزيده است.

روزنامه‌نگار جستجوگر، سيمور هرش نيز در سال ۲۰۰۸ مدعی شد که دولت بوش برای حمايت از گروه ريگی اعتبار چشمگيری در نظر گرفته و از وجود اين گروه برای وارد آوردن فشار به جمهوری اسلامی استفاده مي‌کند.

بي‌ترديد فعاليت‌های گروه جندالله در داخل ايران يک عامل بي‌ثباتی در مناطق شرقی کشور محسوب مي‌شد و به منظور مقابله با گروه ياد شده تاکنون بخش عمده‌ای از نيروهای امنيتی و سپاه در منطقه مجبور به استقرار دائمی بوده‌اند.

از اين رو به دليل نا آرامي‌های ناشی از عمليات جندالله در داخل خاک ايران، دستگيری عبدالملک ريگی برای جمهوری اسلامی اهميت سياسی و روانی خاص يافته بود. همين اهميت خاص موجب شد که نام عبدالملک در صدر ليست مخالفان خارج از کشور جمهوری اسلامی قرار بگيرد.

جمهوری اسلامی در گذشته به دفعات دولت پاکستان را برای دستگيری ريگی تحت فشار قرار داده بود و پس از تحويل گرفتن برادر عبدالملک، فشارهای سياسی ايران بر پاکستان برای دستگيری و تحويل رهبر جندالله بيش از پيش افزايش يافت.

نارضايتی ايران از عدم همکاری امنيتی پاکستان همچنين در مقاطعی به تيرگی موقت مناسبات دو کشور و اخلال در همکاري‌های امنيتی مشترک انجاميده بود. در گذشته پاره‌ای از مقامات پاکستان نيز عوامل امنيتی ايران را به ايجاد نا آرامی در داخل پاکستان و همکاری با گروه‌های تروريستی و بمبگذار متم ساخته‌اند. ايران همواره اين قبيل اتهامات را رد کرده است.

در سفری که اخيراً مصطفی محمد نجار وزير کشور جمهوری اسلامی به پاکستان داشت، بار ديگر دستگيری و استرداد عبدالملک ريگی از پاکستان خواسته شده بود. آقای محمد نجار تا به حال در چندين نوبت به اين منظور از پاکستان بازديد کرده است.

مطابق گزارش‌های محلي، ريگی ۲۴ ساعت پيش از دستگيری در بامداد روز سه‌شنبه ۲۳ فوريه، در واحد پزشکی يک پايگاه امريکايی در منطقه تحت درمان قرار گرفته است.

با توجه به حضور افراد القاعده در مناطق نزديک به سيستان و بلوچستان، احتمال همکاری مابين گروه‌های شورشی مستقر در منطقه کاملاً قابل انتظار است، اگرچه جندالله همواره اين همکاري‌ها را انکار کرده است.

به نظر نمي‌رسد که دستگيری عبدالملک ريگی را بتوان به عنوان پايان عمليات گروه جندالله در درون مرزهای ايران تلقی کرد. بخصوص که از چند هفته قبل با معرفی مولوی عبدالغني، صحبت از جانشينی ريگی توسط او در ميان بوده و چهره‌های ديگری مانند مولوی الکبيری و چند چهره ديگر جندالله نيز دارای قابليت جانشينی ريگی و ادامه عمليات جندالله در داخل خاک ايران هستند. چنانچه همه بخش‌های توافق‌های انجام شده تحقق نيابد مي‌بايد به زودی اقدامات تلافي‌جويانه جندالله را شاهد بود.

در صورت رسيدن به توافق‌های جدي‌تر در منطقه، ريگی مي‌توانند تنها به عنوان يک پياده که قربانی هدف‌های مهم‌تری شده تلقی شود. در گذشته نيز در سال ۱۹۷۵، ملا مصطفی بارزانی رهبر کردهای شورشی و جدايي‌طلب عراق که از اهميت و شهرتی بسيار بالاتر از عبدالملک ريگی برخوردار بود وجه‌المصالحه توافق‌های ايران و عراق قرار گرفت.

در حال حاضر نبايد انتظار داشت که دستگيری ريگی به خاموش شدن گروه جندالله بيانجامد. خاموش شدن گروه جندالله تنها مي‌تواند از راه دست يافتن به توافق‌های منطقه‌ای گسترده‌تری به دست آيد که تاکنون پيرامون آنها گزارش‌های چندانی منتشر نشده است.

هم اکنون پاکستان و نيروهای امنيتی آن کشور از سوی ايران و امريکا تحت فشار قرار دارند و عمليات گسترده نظامی در مناطق جنوبی افغانستان و مرزهای مشترک آن کشور با پاکستان، بيش از پيش پاکستان را در موقعيت دشوار قرار داده است.

عملياتی که منجر به دستگيری ريگی شد، بي‌شک با همکاری نزديک پاکستان صورت گرفته و تنها بخشی از يک توافق بزرگتر محسوب مي‌شود که ابعاد نهايی آن هنوز روشن نيست. بخصوص روشن نيست که اطلاع نيروهای خارجی و غيرمحلی از دستگيری ريگي، توأم با رضايت و همکاری آنها بوده و يا مداخله آنها در حد اطلاع باقی مانده و تصميم‌گيری نهايی مستقلاً توسط پاکستان هدايت شده است.

به نظر مي‌رسد ايران سهم اوليه از اين توافق احتمالی را با دستگيری ريگی دريافت کرده است. در روزهای آينده مي‌توان با ابعاد ديگر اين توافق‌ها و حدود مشارکت نيروهای محلی و غير محلی در آن آشنا شد.

ايران امروز اعلام داشت که در طول ده روز آينده (نهم اسفند ماه) قرار داد فروش گاز به پاکستان را نهايی خواهد کرد. فروش گاز ايران به پاکستان، با توجه به نرخ‌های ترجيحی اين قرارداد، برای اسلام آباد امتياز بزرگی محسوب مي‌شود. سپاه پاسداران ايران نيز که در احداث خط لوله انتقال گاز به مرز پاکستان نقش مجری را ايفا مي‌کند، به انجام اين معامله بسيار علاقه‌مند است.

مسئوليت عمليات نظامی ايران برای مقابله با گروه جندالله را نيز سپاه پاسداران بر عهده دارد و بيشترين تلفات در مقابل گروه جندالله را نيز تاکنون سپاه پاسداران متحمل شده است.

وزير کشور ايران، مصطفی محمد نجار که معمار اصلی توافق اخير است از جمله فرماندهان ارشد سپاه پاسداران به شمار مي‌رود و خبر دستگيری ريگی نيز پيش از وزير اطلاعات جمهوری اسلامی از جانب او منتشر شد.

4 اسفند 1388   


Posted on Tuesday, February 23, 2010 at 10:51PM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>