يک کشيش ايرانی در معرض اعدام
يک کشيش ايرانی در معرض اعدام
راديوآلمان
شعبه ۱۱ دادگستری گيلان، برای کشيش يوسف ندرخانی به اتهام ارتداد، مجازات مرگ تقاضا کرده است. همسر آقای ندرخانی نيز زندانی است و به حبس ابد محکوم شده است. خطر اعدام کشيش بهروز خانجانی در شيراز را هم تهديد ميکند.
کشيش يوسف ندرخانی ساکن رشت بوده و از اکتبر سال ۲۰۰۹ تاکنون در زندان اين شهر به سر ميبرد. وی به دليل تبليغ مسيحيت در کليسای خانگی خود، پس از چند مرتبه احضار و تذکر دستگير شده است. آقای ندرخانی که شغل آزاد داشته، ۳۵ ساله و پدر دو فرزند است.
کشيش رضا دهقاني، عضو شورای رهبری کليسای ايران با اعلام اين جزييات به دويچهوله از صدور حکم مرگ برای يوسف ندرخانی به اتهام ارتداد خبر ميدهد: « ايشان سه مرتبه دادگاه رفته که آخرين آن، سه هفته قبل بوده است. به وکيل ايشان تلفنی و شفاهی خبر دادهاند که حکم مرگ صادر شده اما اين را ابلاغ کتبی و رسمی نکردهاند. معمول است که چنين کنند تا افکار عمومی و واکنش مردم را بسنجند.»
خانم فاطمه پسنديده، همسر يوسف ندرخانی نيز از خرداد ماه سال ۸۹ در زندان بهسر ميبرد. کشيش دهقانی ميگويد که دو فرزند خردسال اين زوج زير شش سال سن دارند و نزد عمه خود نگاهداری ميشوند: « خانم پسنديده به حبس ابد محکوم شده زيرا در شريعت اسلام، حکم مرد مرتد اعدام و حکم زن مرتد، حبس ابد است.»
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: بهروز خانجانی کشيش دهقانی يادآوری ميکند که فشار بر "نوايمانان مسيحی" در ايران پس از انتخابات تشديد شده و تنها از ماه ژانويه گذشته تا کنون سی نفر دستگير شدهاند:« بازداشتها در تهران، شيراز، اصفهان و شمال کشور بودهاند. بيشتر اين افراد را با قرار وثيقه آزاد کردهاند و آنها منتظر تشکيل دادگاههای خود هستند. وثيقههای آنان سنگين است و به نظر ميرسد به اين ترتيب خواسته باشند پرونده آنها را تکتک و نه به صورت جمعی بررسی کنند.»
آقای دهقانی از وضعيت خطرناک کشيش بهروز خانجانی در زندان شيراز ميگويد و اضافه ميکند که وی محکوم به مرگ به اتهام ارتداد شده است: « همسر ايشان هم دستگير شده و الان با قرار وثيقه آزاد است.»
اعضای "شورای رهبری کليسای ايران" که مقيم اروپا و آمريکا هستند، کوشيدهاند توجه افکار عمومی و سازمانهای حقوق بشر کشورهای محل سکونت خود را برای حفظ جان "نوايمانان مسيحی" جلب کنند. کشيش رضا دهقانی بهطور نمونه از تظاهراتی اعتراضی در اتاوا در برابر سفارت ايران و ارسال نامههايی به وزارت خارجه و سازمان حقوق بشر کانادا ياد ميکند.
نخستين حکم "ارتداد" برای نودينان مسيحی در ايران پس از انقلاب در سال ۱۹۹۰ صادر گرديد. کشيش حسين سودمند، در اين سال و در شهر مشهد به جرم "ارتداد" به دار آويخته شد.
مهيندخت مصباح
تحريريه: فريد وحيدی
Reader Comments