« ملایان هم چنان در خدمت آمریکایند | Main | مقایسه حکومت کمونیستی شوروی با حکومت جمهوری اسلامی ایران »

ملایان حاکم ذاتا دلالند و بر ضد تولید

تحول اقتصادی" پیشنهادی رژیم یک بحث نسبتا طولانیست که من در چند بخش به آن خواهم پرداخت.

قبل از آن اما فکر کردم که نظرم را در باره زمینه پیشرفت "سرمایه داری" بیان کنم و صحبت در باره جوهره طرح "تحول اقتصادی" که هدفمند کردن یارانه و پرداخت نقدی بجای یارانه انرژی است را ببعد موکول کنم.

رژیم حاکم بر ایران رژیمیست کلریکال یعنی از عقب مانده ترین نوع و در عین حال سیستم اقتصادی سرمایه داری با تمام ویژگیهای سرمایه داری. مشروعیت رژیم به مذهب وابسته است. هر گونه پیشرفت (از نوع سرمایه داری) با شکل مذهبیش در تعارض قرار میگیرد. بخشا بی قانونی و هرج و مرج برای سرمایه های خصوصی مالی و صنعتی و غیره جای امنی ایجاد نمیکند.

در این رژیم سرمایه صنعتی نه نقشی داشته و دارد و نه بالنتیجه سهمی در حکومت. بجای آن سرمایه تجاری یعنی بازار نقش عمده را داراست. رابطه ارگانیک بین سرمایه تجاری (دلالی) و ملاها از روز اول برقرار بوده و هست و اجازه ورود به انواع سرمایه های دیگر از قبیل مالی و صنعتی را برای مشارکت در امر حکومت نداده است. "مافیای" اقتصادی که از آن نام میبرند عمدتا کسی جز خود رژیم و وابستگانش نیست .

برگردیم به چندین قرن پیش در اروپا٬ اوایل پیدایش سرمایه داری. کلیسای واتیکان به شدت جلوی رشد نیروهای مولده را گرفته بود و اجازه نمیداد که سرمایه داری قد علم کند و قدرت را در دست گیرد. در این میان افرادی امثال لوتر در آلمان و کلوین در انگلستان خواستار رفرم در مسیحیت شدند و با ارایه ایده پروتستان راه را برای پیشرفت سرمایه داری هموار کردند. کلیسای واتیکان که بزرگترین فیودال در آن زمان بود در نهایت مجبور به عقب نشینی شد و راه برای پیشرفت و تکامل سرمایه داری هموار شد. این را گفتم تا منظورم را از تعارضی که در بالا به آن اشاره کردم روشن کنم که عقب مانده یعنی چه. منافع این رژیم در حفظ شکل فعلیش است و از اینرو رفرمهای لازمه از درونش بیرون نخواهد آمد. مشکلات پیاده کردن اصل 44 چیست؟ چرا دایم از آن صحبت میشود ولی انجام نمیشود؟ در عوض طرحهای مضحک نظیر "بنگاه های زود بازده" برای چاپیدن توسط اعوان و انصار رژیم پیاده میشود. اینهم عدالت اجتماعی.

مشکل نه به خصوصی سازی بر میگردد نه به دولتی بودن. یکی از مشکلات عمده اقتصادی ترکیب رژیم است و نتیجه آن رکود تورمی شدید در تمامی طول عمر.

زمانی "امکان" بستر سازی مناسب ملی وجود خواهد داشت که قبل از آن تشریف برده باشند قم و به همان کارهایی بپردازند که پیش کسوتشان یعنی پوپ های واتیکان میکنند. اما بستر سازی مناسب سازماندهی نخواهد شد چون همانطور که گفتم منافع این رژیم در حفظ شکل فعلیش است.

ارژنگ

منبع

Eghtesad_iran@yahoogroups.com

گروه اقتصاد ایران در یاهو

 

Posted on Thursday, July 17, 2008 at 01:37AM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>