« باز هم سایت گویا | Main | کارتر و انقلاب اسلامی، دارکوب* »

عرفان قانعی فرد فریبکار و دروغ ساز - ابراهیم ساوالان

‫عرفان قانعی فرد مزدور رژیم ایران در تیم ...‬‎
روناک یاسین شخصیتی دروغین بود که توسط عرفان قانعی فرد ایجاد شد. وی مدعی شد که روناک یاسین زبانشناس، جامعه شناس و اسطوره‌شناس کرد بوده که در دانشگاه دوبلین تدریس می‌کرد. قانعی فرد همچنین کتابی از این شخصیت ترجمه کرده و حتی برای او بزرگداشتی در تهران برگزار کرد و در یادداشتی در روزنامه شرق به تاریخ ۸ شهریور ۱۳۸۵ ادعا کرد که مراسم بزرگداشتی در روز ۱۹ مرداد ۱۳۸۵ در دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه دوبلین در ایرلند برای این زن دانشمند کرد برگزار شده است.
قانعی فرد در اواخر فروردین ۱۳۸۱ در روزنامه حیات نو ادعا کرد که به مدد پروفسور هامیلتون، روناک یاسین را از نزدیک دیده است. او در کتاب «آهنگ وفا: گفتمان تاریخی، فرهنگی کُردها» نام روناک یاسین را به عنوان «آفریندهٔ سیمایی نو از ملت کُرد» آورده و مقاله‌ای با نام «نوعی از دیکتاتوری و تظاهر به فاشیسم» را که ادعا کرد، ترجمهٔ مقاله‌ای منتشر نشده از یاسین است، به زندگی‌نامهٔ مزبور پیوست کرد.
عرفان قانعی فرد در مجموع سه کتاب و یک مقاله از این نویسنده به زبان فارسی ترجمه کرده بود که مشخص شد شخصیتی به نام روناک یاسین وجود خارجی نداشته و بعد از مشخص شدن جعلی بودن شخصیت روناک یاسین، وی در مصاحبه با اردوان روزبه گزارشگر رادیو کوچه با پررویی به دفاع از خود پرداخته و در رابطه با شخصیت روناک یاسین گفت: این موضوع مانند آن است که شخصی دنبال پلنگ صورتی بگردد تا ببیند در کجا متولد شده و در کجا مرده است یا آگاتا کریستی یا پسر شجاع را پیدا کنیم.
حالا قانعی فرد خیلی راحت می‌گوید که فرض کنید روناک یاسین نام مستعار من است. ولی نام روناک یاسین در سایت‌ها و وبلاگ‌ها با عنوان «مشاهیر مریوان» و «دانشمندان کُرد» تکرار می‌شود و حتی عبدالجبار محمد الجباری در کتاب «زنان نامدار کُرد» به نام او اشاره کرده و او را «روناک یاسین مریوانی» نامیده است. این پلنگ صورتی ۳۰ ژوئیه ۱۹۲۰ در یکی از روستاهای اطراف مریوان به دنیا آمده و در الازهر مصر، سوریه، چین و دانشگاه مسکو محقق اسطوره‌شناسی بوده، کرسی دانشگاه اوپسالای سوئد را کسب کرده و در دانشگاه هاروارد آمریکا به تدریس اسطوره‌شناسی پرداخته و به همراه ساموئل بکت جلسات نقد ادبی درام‌های تمثیلی برگزار کرده و سال ۱۹۷۲ کاندیدای جایزه ادبی پولیتزر شده است.
ایشان در بامداد روز شنبه ۱۳ آوریل ۲۰۰۲ در بیمارستان جان هاپکینز واشنگتن به علت سکته مغزی در سن ۸۲ سالگی درگذشت. روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
Posted on Tuesday, January 7, 2025 at 09:54PM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>