ویکی لیکس در سندی که در روز ۱۹ ژانویه سال ۲۰۰۹ تنظیم شده است به عصبانیت کشور بتسوانا به برگزاری تیم فوتبال بین ایران و این کشور اشاره دارد!
به گزارش انتخاب،ژانویه، فدراسیون فوتبال کشور بتسوانا اعلام کرد که قرار است در پنجم جولای بازی فوتبال بین تیم ملی ایران و و تیم ملی این کشور در گابرون پایتخت این کشور برگزار شود.
بتسوانا مانند دیگر کشورهای جنوب اقریفا در حال تلاش برای سرمایه گذاری در جام کنفدراسیون ها در سال ۲۰۰۹ و جام جهانی سال ۲۰۱۰ است تا بتواند توریست جذب کند و همچنین بتواند توجهات بین المللی به تیم ملی فوتبالش را افرایش دهد.
بر اساس گفته ی معاون سیاسی سفارت ( که همچنین معاون رئیس فدراسیون فوتبال است) ، “یان خاما” رئیس جمهور بتسوانا به “برنامه برگزاری مسابقه فوتبال بین ایران و این کشور” واکنشی همراه با عصباینت نشان داد و به وزیر جوانان، ورزش و فرهنگ، “گلادیز کوکورو” تلفن زد تا بپرسد چرا این بازی برقرار شده است؟!
کوکورو توضیح داد که فدراسیون و وزارتخانه ی او مسئول نیستند.
سپس رئیس جمهور، نمایندگان فدراسیون را به ریاست جمهوری در روز ۱۲ ژوئن احضار کرد.
وی در این جلسه از فدراسیون پرسید که چرا یک مسابقه ی فوتبال با کشوری مثل ایران را ساماندهی کرده اند. رئیس جمهور بتسوانا در ادامه به شدت از ایران انتقاد کرد و گفت ایران دموکراتیک نیست و با زنان بد برخورد می کند!
رییس جمهور این کشور ناشناخته آفریقایی اضافه کرد: ایران همواره در تلاش بوده است تا رابطه ی دیپلماتیک با بتسوانا ایجاد کند اما من به ایران اجازه نداده ام که در این کشور سفارت باز کند!
دیوید فانی، نماینده فدراسیون گفت که یک “مدیربرنامه ورزشی” در “کیپ تان” (شهری در افریقای جنوبی) به فدراسیون “بتسوانا “امده و پیشنهاد این بازی دوستانه را داده است.
در ادامه این سند ویکی لیکس آمده است: تیم ایران قصد انجام یک سری مسابقات را در جنوب افریفا دارد که شامل یک بازی مقابل تیم حرفه ای افریقای جنوبی یعنی “کیسر چیفس” است.
بر اساس گفته ی فدراسیون، از بتسوانا خواسته نشده است که برای سفر تیم ایران هزینه ای بپردازد و این “مدیربرنامه ی ورزشی” ۱۵ درصد از پول ورودی به ورزشگاه را به عنوان کمیسیون می گیرد!
فدراسیون به رئیس جمهور گفت که ایران عضو فیفا است و انها زمانی که مسابقه را پذیرفتند ، به سیاست کاری نداشتند.
خاما رئیس جمهور بتسوانا، با بی میلی قبول کرد که بازی برگزار شود و فدراسیون هم قبول کرد که قبل از قبول هر بازی جنجالی برای تیم ملی، (قبل از وقوع چنین اتفاقی) با دولت هماهنگ کند.
رئیس جمهور بتسوانا که حامی رسمی تیم ملی است، قبول کرد که در بازی حضور یابد(ظاهرا که این کار را قبلا هم می کرده است) اما به فدارسیون گفت که انها باید مطئمن شوند که او و همراهانش باید تا می توانند از نمایندگان ایران حاضر در ورزشگاه دور باشند!
وی گفت: ترجیح می دهم که با هیچ یک از نمایندگان ایرانی در طول بازی صحبتی نکنم.
در ادامه ی این سند، اظهارنظری به نقل از یکی از نمایندگان آمریکا نقل شده است: به نظر می آید که موضع محکم بتسوانا در مورد زیمباوه، کره شمالی و حتی ایران برگرفته از عقاید اخلاقی خالص رئیس جمهورو دیگر رهبران دولت است!
در ادامه ی این نظر افراطی آمده است: “خاما” مشخصا هیچ دلسوزی برای کشورهای “سرکش” ندارد و تحت رهبری او، دولت بتسوانا باید مایل باشد که نقشی مفید در مجامع بین الملی برای رای گیری علیه این کشورها ایفا کند.
در پایان نظر منتشر شده در ویکی لیکس آمده است: جالب است که اگاه باشید که ایران به دولت این کشور نزدیک شده که روابط دیپلماتیک برقرار کند. ایران سفارتی در پرتوریا دارد اما، طبق لیست دیپلماتیک بتسوانا، هیچ سفیری از ایران در انجا وجود ندارد. با توجه به عدم علاقه خاما به ایران بعید است که به این زودی ها، ایران سفیری به بتسوانا بفرستد. البته “اسکلمانی” وزیر خارجه بتسوانا گاهی اوقات علنا و محرمانه می گوید که بتسوانا با همه دوست است و این کشور عضو جنبش عدم متعهدها است.
این دولت احتمالا به راهش مبنی بر روابط دوستانه با امریکا و انگلیس و روابط سرد با کشورهای مخالف غرب ادامه می دهد.
Reader Comments