از افشا
حتی در نژاد پرستی و افکار راسیستی این فرهنگستان هم اشتثنا وجود دارد ایا این فرهنگستان کلمه آرارات هم بیگانه میداند؟
در ضمن یوشیج مازندرانی است و ان را فارسی نامیدن نشانه بی سوادی فرهنگستان زبان فارسی است.یا این که بینگاریم میخواهند سیاستهای غلط زمان رضاشاه را ادامه بدهند
__________________
وزارت فرهنگ و ارشاد كلمات تركي آنا (مادر)، آلما (سيب)، تاش (سنگ)، دنيز (دريا)، تايسيز (بي همتا)، سانلي (شهره)، ... را بيگانه و
وزارت فرهنگ و ارشاد كلمات تركي آنا (مادر)، آلما (سيب)، تاش (سنگ)، دنيز (دريا)، تايسيز (بي همتا)، سانلي (شهره)، ... را بيگانه و ممنوع اعلام كرد:
راه حل اساسي اين مشكل، سه تدبير زير است:
١-ذكر و شناخته شدن و تضمين هويت و حقوق ملي ملت ترك با نام، در قانون اساسي
٢-رسميت و دولتي شدن زبان تركي در مقياس سراسري كشور ايران
٣-ايجاد پارلمان منطقه اي آزربايجان كه همه مناطق ترك نشين شمال غرب كشور را پوشش دهد و داراي حق وتوي تمام مصوبات مجلس شوراي مركزي باشد.
البته اين تدابير را طرفداران فدراليسم (از افشا:همسو با حقوق بشر و دمکراسی ) مي بايد پيگيري و اجرائي نمايند. طرفداران استقلال نيز مي بايد اساسا ايده استقلال را با تمام نيرو و پيگيرانه و همه جانبه تبليغ كنند.
------------------------
http://ad.gov.ir/ad/cities/?sn=dictionary
اشاره
مطابق ماده واحده" قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه" مصوب1375.9.28 ، تمامی شرکت ها و موسسات دولتی و تمام شرکت هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر نام است، موظفند از به کار بردن کلمات و واژه های بیگانه خودداری کنند و همچنین استفاده از این واژه ها بر روی تمامی تولیدات داخلی اعم از بخش های دولتی و غیردولتی که در داخل کشور عرضه می شود، ممنوع است.دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی و رسمی موضوع تبلیغات در کشور، با هدف بومی سازی اسامی و عبارات مندرج در محصولات و نام شرکت ها و موسسات و ترغیب عموم مردم به استفاده از اسامی اصیل و فارسی، با اجرای طرح نظارت بر اجرای قانون" ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه"، مقدمات اجرایی شدن این قانون را مهیا ساخت.
در همین ارتباط فعالیت های تبلیغاتی اصناف، تابلوهای سردر مغازه ها و در خصوص بسته بندی کالاها این دفتر با نظارت بر هماهنگی و همکاری با سازمان های ذیربط همچون فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اداره کل ثبت شرکت ها، اداره کل اماکن عمومی ناجا، شهرداری و... سعی کرده است تا از استفاده از عناوین وعبارات غیرفارسی ممانعت به عمل آورد.
در مواردی که نسبت به فارسی یا غیرفارسی بودن عبارت مورنظر اختلاف نظری وجود داشته باشد، براساس قانون فوق الذکر؛ این ابهامات از فرهنگستان زبان و ادب فارسی به عنوان مرجع تشخیص استعلام می شود که موارد به نمایش درآمده، استعلام های مورد اشاره و پاسخ های ارایه شده از سوی فرهنگستان را نشان می دهد.
دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی
Reader Comments