به دنبال فشار فعالان حقوق بشر، رژيم درخواست عضويت در شورای حقوق بشر را پس گرفت
به دنبال فشار فعالان حقوق بشر، رژيم درخواست عضويت در شورای حقوق بشر را پس گرفت
بی بی سی
بدنبال فشار برخی فعالان و سازمان های حقوق بشر و کشورهای غربي، ايران درخواست عضويت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را پس گرفت.
خبرگزاری های رويترز و آسوشيتدپرس به نقل از ديپلماتهای سازمان ملل متحد گزارش کرده اند که ايران به ساير هيات های آسيايی اطلاع داده که از نامزدی عضويت در شورای حقوق بشر که متشکل از 47 کشور و ناظر حقوق بشر در سراسر جهان است صرفنظر می کند.
برخی ديپلماتهای کشورهای غربی علت تغيير نظر ايران را عدم توانايی اين کشور در اخذ حداقل رای لازم برای عضويت در اين شورا ذکر کرده اند که می توانست موجب شرمساری تهران شود.
اين در حاليست که طی چند ماه گذشته بسياری از فعالان و سازمان های حقوق بشر خواهان جلوگيری از عضويت ايران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بودند.
شيرين عبادی وکيل و فعال حقوق بشر در ارديبهشت گذشته طی نامه ای به بان کی مون دبير کل سازمان ملل متحد خواستار رد درخواست ايران برای عضويت در شورا شد تا به اين ترتيب مقام های اين کشور "متوجه عملکرد نادرست خود بشوند."
وی با متهم کردن ايران به نقض حقوق بشر بخصوص پس از حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری سال گذشته پرسيده بود: "آيا حکومتی که تاکنون به قطعنامه های سازمان ملل متحد بی توجهی کرده و آنها را ناديده گرفته، می تواند نسبت به اجرای حقوق بشر در ساير ممالک قضاوت درستی داشته باشد؟"
مقام های ايران تاکنون رسما اظهار نظری درباره اين تجديد نظر نکرده اند.
انتشار اين خبر موجب خشنودی گروهی از فعالان و سازمان های حقوق بشر شده است.
کمپين بين المللی حقوق بشر با انتشار بيانيه ای پس گرفتن تقاضای تهران را يک پيروزی برای مردم ايران و جامعه حقوق بشر خواند.
با کناره گيری ايران تنها چهار کشور برای کسب چهار کرسی قاره آسيا در شورای حقوق بشر باقی می مانند که به اين ترتيب رقابتی بين آنها نخواهد بود.
اين چهار کشور عبارتند از: مالزي، مالديو، قطر و تايلند.
اين رای گيری قرار است در 13 مه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شود
Reader Comments