« ربودن و دستگيری زندانيان سياسی سابق در نقاط مختلف ادامه دارد | Main | سیزده نفر در حمله ای مسلحانه به دانشگاهی در باکو ، کشته شدند. »

اعطای جايزه بين‌المللی به نرگس محمدی 

اعطای جايزه بين‌المللی به نرگس محمدی
صدای آلمان :بنا به تصميم کميته‌ی علمی بنياد ايتاليايی "الکساندر لانگر"، جايزه بين‌المللی الکساندر لانگر در سال ۲۰۰۹ به نرگس محمدي، روزنامه‌نگار و فعال مدنی در ايران تعلق گرفت. خانم محمدی نايب رئيس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رئيس هيئت اجرائی "شورای ملی صلح" در ايران است.

نرگس محمدي، ۳۷ ساله، دارای تحصيلات دانشگاهی در رشته‌ی مهندسی فيزيک است. وی در دوران دانشجويي، جزو فعالين مدنی و سياسی و از موسسين تشکل دانشجويی "روشنگران" بود و از حقوق زنان و دانشجويان در نشريات مستقل دفاع مي‌کرد. او تا کنون دوبار به دليل شرکت در گردهمايي‌های دانشجويی بازداشت شده است.

نرگس محمدی به عنوان روزنامه‌نگار مقالات زيادی برای نشريات مختلف نوشته که اغلب اين نشريات بعدها توقيف شده‌اند. مضامين نوشته‌های وی دفاع از برابرحقوقی زنان و همه‌ی شهروندان، صرفنظر از تعلقات مذهبی و سياسی آنها بوده است.

محمدی در سال ۲۰۰۱ با تقی رحماني، که با وی در دانشگاه آشنا شده بود، ازدواج کرد. حاصل اين ازدواج دو فرزند است. رحمانی بلافاصله پس از ازدواج بازداشت شد. تا دو سال پس از بازداشت او از اتهام خود مطلع نبود. اتهام او نوشته‌ها و انتقادهايش از رژيم دينی بود. تقی رحمانی يک سوم عمرش را در زندان گذرانده است. بازداشت‌ پی در پی تقی رحماني، همسرش نرگس محمدی را واداشت که برای بهبود وضعيت زندانيان فعاليت کند، بويژه برای زندانيانی که به خاطر باورهای عقيدتی خود بازداشت شده بودند. محمدی به خاطر انتقادهايش از نظام سياسی ايران دوبار بازداشت شده است.

نرگس محمدی همکار نزديک خانم شيرين عبادي، برنده‌ی جايزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ است. وی نايب رئيس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر است که رياست آن را شيرين عبادی بر عهده دارد.

خانم محمدی در ۷ سپتامبر ۲۰۰۸ به عنوان رئيس هيئت اجرائی "شورای ملی صلح" انتخاب شد. اين شورا ائتلافی از نويسندگان، هنرمندان، حقوقدانان، زنان، دانشجويان، فعالين سنديکايی و نمايندگان اقليت‌های قومی و گروه‌‌های سياسی است که عليه رويارويی نظامی و بخاطر صلح و حقوق بشر فعاليت مي‌کند.

به نظر وی مردم ايران خواهان تحول دموکراتيک و رعايت حقوق بشر در کشورشان هستند. محمدی مي‌گويد: ,جامعه ايران با قطعيت خواهان حقوق دموکراتيک خويش است. دانشجويان، کارگران، معلمان، زنان و جوانان مطالبات مشخصی دارند و حکومت ناگزير است به آنها پاسخ دهد؛ پاسخی قانع‌کننده و رضايت‌بخش. اين مطالبات تنها مسئله و مشکل بخش اليت جامعه‌ نيست، بلکه خواست تمام ملت ايران است,.

بنياد الکساندر لانگر که مرکز آن در شهر "بلزانو"ی ايتالياست، در سال ۱۹۹۹ تاسيس شده و به عنوان سازمانی مردم‌نهاد، فعاليت‌های اجتماعی و صلح‌جويانه دارد. مراسم اهدای جايزه به خانم نرگس محمدی در ماه ژوئيه برگزار خواهد شد.



10 اردیبهشت 1388 15:1

Posted on Thursday, April 30, 2009 at 11:33PM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>