« ارزشهای دموکراسی و حقوق بشر تنها راه رهایی ایران | Main | فیلتر کردن سایتهای آزادیخواهان و ضد ملایان ببهانه سایتهای پرونو »

جزئيات تازه از سرمايه گذاری آمريکايي‌ها دراقتصاد ايران 

جزئيات تازه از سرمايه گذاری آمريکايي‌ها دراقتصاد ايران
وطن امروز: همين چند روز پيش بود که باراک اوباما رئيس‌جمهور آمريکا حکم تحريم اقتصادی ايران را با امضای خود به مدت يک سال ديگر اعتبار داد و به اين ترتيب نه‌تنها به سرمايه‌گذاران آمريکايی بلکه به تمامی صاحبان سرمايه اعم از اروپايی و آسيايی هشدار داد که حضور در طرح‌های ايرانی برايشان گران تمام خواهد شد.

با اين همه ظاهرا بحران اقتصادی آنچنان عرصه را به فعالان بزرگ اقتصادی تنگ کرده و به عبارت بهتر کارد به استخوان رسيده که تصميم گرفته‌اند برای نجات خود عواقب سرمايه‌گذاری در ايران را به جان بخرند، در نتيجه و در شرايطی که پيش‌تر خبر از ابراز تمايل خودروسازان و بانک‌های آمريکايی به فعاليت در بازار ايران مي‌رسيد اين‌بار شرکت‌های نفتی و سرمايه‌گذاران وال استريت هم به جمع علاقه‌مندان سرمايه‌گذاری در ايران پيوسته‌اند. به عبارت ديگر پس از شرکت‌های معظم جنرال‌موتورز و کرايسلر که به گفته مهرداد بذرپاش نه‌تنها حاضرند در بازار خودروی ايران سرمايه‌گذاری کنند بلکه داوطلب فروش سهامشان به توليدکنندگان ايرانی هم هستند اين‌بار نوبت به شرکت‌های نفتی آمريکايی رسيده که متقاضی سرمايه‌گذاری درطرح‌های انرژی ايران شوند.

به گزارش رويترز، ريچارد مورنينگستار نماينده آمريکا در اورآسيا اميدوار است با بهبود روابط ايران با کشور متبوعش پای سرمايه‌گذاران آمريکايی به طرح‌های نفت و گاز ايران باز شود. او که چند روز پيش از سوی کاخ سفيد به اين سمت منصوب و مامور شده منافع آمريکا را در منطقه اورآسيا تامين کند، گفت: ايران يکی از بزرگترين کشورهای جهان در زمينه انرژی است و ما آماده‌ايم با بهبود روابط دو کشور در بخش انرژی ايران سرمايه‌گذاری کنيم.مورنينگستار تصريح کرد: علاقه‌منديم با ايران در همه زمينه‌ها ارتباط برقرار کنيم اما اين در شرايطی ميسر خواهد بود که ايران هم علاقه‌مندی خود را به ايجاد رابطه با آمريکا اعلام کند. او ابراز اميدواری کرد که پاسخ ايران به اين پيشنهاد مثبت باشد.

اين در حالی است که 6 کارگزار وال استريت به تازگی از وزارت اقتصاد ايران خواسته‌اند زمينه حضورشان در بورس تهران را فراهم آورد. بر اين اساس 6 کارگزار وال‌استريت پيشنهاد کرده‌اند، سهام شرکت‌های حاضر در بورس تهران را به نيابت از سرمايه‌گذاران حقيقی و حقوقی خريداری کنند.

اما بخش چشمگيرتر پيشنهاد کارگزاران وال‌استريت، درخواست عرضه سهام شرکت‌های آمريکايی در بورس اوراق بهادار است که البته قوانين فعلی بازار سرمايه ايران، اين اجازه را به شرکت‌های آمريکايی نمي‌دهد. به نظر مي‌رسد اين پيشنهاد با توجه به افت ارزش سهام بسياری از شرکت‌های بزرگ آمريکايی ارائه شده اما با توجه به اينکه نرخ ارز در ايران کنترل مي‌شود، تفاوت حاصله مي‌تواند نوعی ارزش افزوده برای سرمايه‌گذاران ايجاد و افت قيمت سهام اين شرکت‌ها را جبران کند، ضمن اينکه آنها نيز به اين مساله واقف شده‌اند که هرچند بورس تهران همچنان در مراحل توسعه قرار دارد، اما به دليل روند مثبتی که در بحران اقتصاد جهانی در پيش گرفته، جای امن و مطمئنی برای سرمايه‌گذاری است.

6 شرکت کارگزاری وال‌استريت که برای يکی از صندوق‌های بازنشستگی آمريکا کار مي‌کنند در نامه ارسالی خود به وزارت اقتصاد همچنين تقاضا کرده‌اند حدود مالکيت و ديگر قوانين پذيرش سرمايه‌گذاری خارجی در بورس تهران به آنها اعلام شود.

پيش‌تر دو غول بانکداری آمريکا؛ سيتي‌بانک و گلدمن‌ساش هم خواهان حضور در ايران شده بودند. سيتي‌بانک متعلق به سيتي‌گروپ دومين بانک بزرگ آمريکاست که 5 درصد سهام آن متعلق به يک شاهزاده سعودی است و ظاهرا وی نيز واسطه مذاکره اين بانک با بانک مرکزی شده است.

گلدمن ساش نيز يکی از غول‌های وال‌استريت در زمينه سرمايه‌گذاری است و رابرت زوليک، رئيس‌ فعلی بانک جهانی قبلا رئيس‌ اين موسسه بوده است.

8 اردیبهشت 1388 17:01

Posted on Tuesday, April 28, 2009 at 11:35PM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>