'قرآن پاک'
بيست سال زندان برای متهمان پرونده 'قرآن پاک' در افغانستان
بی بی سی
احمد غوث زلمي، روزنامه نگار و قاری مشتاق احمد، روحانی افغان هر کدام به بيست سال زندان محکوم شدند.
دادگاه تجديد نظر کابل اتهام آنان را "بدعت و تحريف" در قرآن و همچنين چاپ و انتشار ترجمه فارسی قرآن بدون متن عربی آن عنوان کرد.
آقای زلمی تابستان سال گذشته اين کتاب را زير عنوان "قرآن پاک" در کابل چاپ و منتشر کرد و دادگاه بدوی هم او را به همين اتهام به بيست سال زندان محکوم کرده بود.
آقای مشتاق، امام جماعت مسجد تميم انصار کابل هم به دليل اين که خارج از صلاحيت خود مجوز چاپ و انتشار اين کتاب را به آقای زلمی داده است، به بيست سال زندان محکوم شد.
ادعا پيامبري؟
عبدالسلام قاضی زداده، قاضی دادگاه امنيت عامه کابل با اشاره به جمله ای از آقای زلمی در مقدمه کتاب قرآن پاک که در آن آمده "در مسجد تميم انصار نشسته بوديم که يک نسخه کتاب معظم آسمانی به زبان دری به دسترس ما قرار گرفت، به نظر ما ملائکه آن را به ما هديه داد"، اشاره کرد و گفت که او "به طور غيرمستقيم ادعای پيامبری" کرده است. قاضی همچنين گفت که آقای زلمی در اين جمله خاتميت پيامبر اسلام را نيز انکار کرده است.
آقای قاضی زاده رای دادگاه ابتدايی را در مورد آقای زلمی و آقای مشتاق مبنی بر محکوميت هر يک از آنان به ۲۰ سال زندان تاييد کرد.
اما آقای زلمی اين حکم دادگاه را "کاملاً غيرعادلانه" خواند و به آن اعتراض کرد. او گفت مسئوليت متن ترجمه کتاب قرآن پاک به دوش او نيست و تاکيد کرد که او تنها يک مقدمه ای بر اين کتاب نوشته است.
او گفت: "اگر اين حسن نيت ما (چاپ و انتشار کتاب) سهو و تخلف قلمداد شده است، ما معذرت خواستيم و کلمه شهادت خوانديم ... ما مسلمان بوديم، هستيم و خواهيم بود."
آقای غوث همچنين پذيرفت که به دليل چاپ اين کتاب "اشتباه" کرده و چند بار تقاضای بخشش کرده، اما اين درخواست او مورد توجه قرار نگرفته است.
مترجم اصلی کتاب قرآن پاک فردی به نام بختياری نژاد در آمريکا است
گفته می شود مترجم اصلی اين کتاب فردی به نام بختياری نژاد است که در حال حاضر در آمريکا به سر می برد.
قاضی دادگاه همچنين گفت که حکم دادگاه نهايی نيست و متهمان می توانند فرجام خواهی کنند.
هيئت قضايی دادگاه همچنين محمد هاتف نوری مسئول چاپخانه نوری را هم به اتهام چاپ کتاب قرآن پاک برای پانزده ماه زندان محکوم کرد. آقای نوری از سوی دادگاه ابتدايی برای پنج سال محکوم به زندان شده بود.
دادگاه تجديد نظر وحيد غوث و حسيب غوث، برادران احمد غوث زلمی را نيز به اتهام کوشش برای فراهم کردن زمينه فرار آقای زلمی از کشور، به هفت هفت ماه زندان محکوم کرد.
پرونده کتاب قرآن پاک از چند ماه به اين سو در دادگاه تجديد نظر کابل بود و در باره آن پيش از اين نيز چند بار جلسه قضايی برگزار شده بود که به نتيجه نرسيده بود.
سنبله/ شهريور گذشته پس از صدور حکم دادگاه ابتدايی عليه آقای زلمی و آقای مشتاق شماری از نهادهای بين المللی نسبت اين حکم اعتراض کردند و آن را "سنگين" خواندند.
سازمان روزنامه نگاران بدون مرز و سازمانی موسوم به "ماده نوزده" از حامد کرزي، رئيس جمهوری افغانستان خواستند که در پرونده اين متهمان دخالت کند.
احمد غوث زلمی روزنامه نگار سرشناس افغان و از مجريان شناخته شده راديو و تلويزيون دولتی افغانستان در سال های شصت خورشيدی است.
27 بهمن 1387
Reader Comments