« قتل ِخــــــدا محمد جلالی چيمه:م. سحر | Main | رمال در پی اسلام در راه توسعه خرافات »

سيد محمد صادق حسينى روحانى

سؤال: اگر هنگام تغزيه خوانی هنگام كشتن ابو الفضل فرضی ، شمشير خطاء رود و كسی كشته شود ضمان ديه او به عهده كيست ؟

جواب: ديه آن به عهده عاقله ( يعنی اقوام پدری ) شمشير زننده است .

**************

سؤال: كسانی كه قبل از پيروزی انقلاب برای بر هم زدن نظم اجتماع ودر نهايت متزلزل كردن رژيم شاه به صورت ولباس زنان بی حجاب وبد حجاب ، اسيد پاشيده و آن ها را متضرر يا ناقص العضو كرده باشند ، آيا ضامن خسارات مالی وديه آن ها هستند يا چون كار آنها بر حسب ظاهر جنبه الهی داشته ضامن نيستند ؟

جواب: چنانچه آن اعمال با اجازه مجتهد جامع الشرائط بوده كه او هم با رعايت قانون اهم ومهم ، چنين حكمی كرده است آن افراد كه اسيد پاشيده اند ضامن نيستند . واگر بدون اذن مجتهد بوده ، ضامن تمام خسارات وارده میباشند .

 

 

 

***************

سؤال: چرا اگر( مثلا) زن بخواهد منزل پدرش برود، بايد از شوهر اجازه بگيرد؛ يعني چرا به طور كلي اختيار زن با مرد است؟ چرا اگر زني در حادثه اي كشته شود، ديه او نصف مرد است؛ آيا ارزش جان يك زن از مرد كمتر است و چرا همين مسأله در مورد ارث وجود دارد؟

جواب: مرد بايد مخارج زندگي خود و خانواده اش را بپردازد، حتي اگر زن بگويد من غذاي آماده مي خواهم و خودم تهيه نمي كنم، مرد بايد غذاي او را بدهد. اما مسأله ديه ؛حقيقت انسان به نفس ناطقه و روح اوست، در آنچه مربوط به آن است فرقي بين زن و مرد نيست. در قرآن مي فرمايد: ما شما را دو نوع آفريديم، براي اختلاف در فضيلت اين است، بلكه بزرگوارتر از شما همان است كه تقواي او زيادتر است و مسأله ديه مربوط به جسم است

.

********************

سؤال: با توجه به فرارسيدن نوروز باستاني و تقارن آن با ايام اربعين سرور و سالار شهيدان حضرت ابا عبدالله الحسين) علیه السلام )،نظرحضرتعالي در رابطه با وظيفه مؤمنين در برخورد با اين دو مناسبت چیست؟

جواب: بر حسب ارتكاز هر انسان معتدلي در تصادف دو برنامه جشن و مصيبت مراسم مصيبت را مقدم مي دارند، مثلا شخصي براي پسرش مقدمات جشن را فراهم نموده، چند ساعت قبل از تشكيل آن مجلس، بزرگ خانواده فوت مي شود، آيا اگر آن مجلس به هم نخورد، تمام مردم او را ملامت نمي كنند ؟ بنابراين، ترديدي نيست كه در اربعين امسال بر هر فرد مسلمان فرض است كه از برنامه هاي نوروزي دست بردارد و مجلس تعزيه تشكيل يا شركت نماید.در اين ايام از چند شهر ايران اطلاع داده اند كه در روز اربعين از شهرهای دیگر دسته جات عزاداري به قم آمده و در اينجا عزاداري مي كنند.

*****************

سؤال: نظر جنابعالی در رابطه با بر روی آتش راه رفتن به عنوان عزاداری برای سیدالشهداء علیه السلام، در روز عاشورا چیست؟

جواب: با فرض اين كه با جملاتي كه مي گويند و روي آتش مي روند و آتش آنها را نمي سوزاند، جاي هيچ تأمل و ترديدي براي اين كه كاري خوب است نمي ماند و موجب تقويت عقايد مردم به مذهب و تشيع مي شود، من معتقدم كار خوبي است.

************************

سؤال: نظر شما درباره استفاده از موسيقي هاي شادي آفرين در مجلس عروسي( با توجه به اين كه در تاريخ آمده پيامبر(ص) دستور داده در عروسي حضرت فاطمه (س) شادي كنند مثلا دف بزنند)، چيست؟ اكر مشكل دارد اسلام در چنين جشن هايي چه چيز جايگزين ارائه كرده، تا هم حرام نباشد و هم مردم شاد باشند؟

جواب: خصوص غناء در شب زفاف براي زنها به قيد آن كه آلات ديگر مانند دف و ... نباشد و مردم هم در آنجا شركت نكنند، جايز است. موسيقي و دف زدن مطلقا حرام است.

********************

سؤال: در مراسمی که به نام اهل بیت خصوصاً ابی عبدالله (علیهم السلام ) اقامه می شود، آیا لخت شدن و سینه زدن اشکال دارد؟

جواب: خير، اشكال ندارد. چنان چه نامحرم به بدن شما نگاه كند بر او نگاه كردن حرام است و بر شما اشكال ندارد.

***********************

سؤال: جديداً دستگاه وضوگير اتوماتيك كه ساخت استراليا هست به بازار آمده كه در يكي از شهرهاي آلمان من آن را ديدم؛ اين دستگاه كه با آب جاري و لوله كشي مي باشد، قسمت بالايي آن جاي صورت شستن است و در وسط آن قسمتي كه دست را در آن مي كنيم و مي شويد و همينطور در پائين جايي كه پا را در آن مي كنيم و مي شويد، آيا وضو با اين دستگاه درست است؟

جواب: در اعضا، يعني شستن صورت و دست ها اشکال ندارد ، ولی چون باید مسح با دست شود شستن با دستگاه صحیح نیست.

*************************

سؤال: در صورت انتقال ژن حيوان حرام گوشت به گياه، خوردن محصول آن‏چه حكمى دارد؟

جواب: هو العالم؛ اشكال ندارد، چون ژن حيوان حرام گوشت باانتقال به گياه مستحيل مى‏شود و حرمت آن از بين مى‏رود.

******************

سؤال: علت علمی یا فقهی نجس بودن سگ چیست ،آیا از نظر نجاست با خوک فرق دارد؟

جواب: دلیل فقهی بر نجاست سگ و خوک روایات معتبره است که عمده احکام شرعیه از آن روایات مستفاد است . چون ظرف متنجس بر ولوغ الکلب – سگ – باید سه مرتبه شسته شود و ظرف متنجس بر ولوغ خنزیر – خوک – هفت مرتبه، بنابر این فرق است بین سگ و خوک و سگ و خوک برّی نجسند ، اما سگ و خوک دریایی پاک اند .

Posted on Sunday, April 26, 2009 at 03:58PM by Registered Commenterافشا | CommentsPost a Comment

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>