دوازده شهريور ۱۳۸۹ – به دنبال سه روز حملهء وحشيانه توسط دهها نيروی مسلح لباس شخصی به محل سکونت مهدی کروبی که سرانجام روز جمعه خاتمه يافت، کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران اعلام کرد که آيت الله سيد علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، مسئوليت امنيت مهدی کروبی، نامزد رياست جمهوری سال گذشته و خانوادهء وی را به عهده دارد.
در مصاحبه ای با کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران، حسين کروبی، فرزند مهدی کروب، اظهار داشت مهاجمان قصد داشتند با استفاده از گاز اشک آور و شليک تير، پس از ورود به منزل، اعضاء خانوادهء وی را به قتل برسانند. “انها می خواهند پدر مرا به حاشيه برانند، به نحوی که ديگر خانه اش را ترک نکند و با مطبوعات صحبت نکند. هدف آنها اين است که هزينهء ارتباط با پدرم را بالا ببرند، که اگر مردم بخواهند با او ملاقات کنند با خطر روبرو شوند.”
حسين کروبی گفت: “پدر من اعتقاد دارد که حمله کنندگان توسط نيروهای امنيتی و حکومت هماهنگ شده اند و به همين دليل ما هيچ فايده ای در شکايت کردن برای اين اقدامات نمی بينيم، چون می دانيم که به هيچ جا نخواهيم رسيد.”
وی به کمپين گفت: “روز جمعه امروز صبح يک جمعيت هفتاد هشتاد نفره با بيست نفر موتور سوار آمدند، خيلی از چيزهايی را که از (حمله) شب گذشته سالم بود را شکستند. شعار وفحش دادند. ساعت نزديک ۳ بعد از ظهر رفتند وگفتند ما شب بر می گرديم. ما منتظر هستيم که شب تشريف بياورند.”
وی درخصوص دخالت پليس گفت: “پليس ذره ای دخالت نکرد. فقط آن آخر سر که آنها (مهاجمان) خسته شدند وهمه کارهايشان را انجام دادند يگان ويژه (پليس) آمد و آنها هم رفتند. تنها کسانی که از خانه دفاع کردند محافظين حاج آقا (مهدی کروبی) بودند.”
حسين کروبی با توجه به حمله مهاجمين گفت: “آنها قصد ورود به خانه را داشتند، با ايجادصداهای مهيب و ايجاد رعب ووحشت شيشه ها را شکستند. بعد از آن گاز اشک آور انداختند. بعد چند تير به داخل خانه شليک کردند. وقتی سرتيم حاج آقا (مهدی کروبی) رفت با آنها صحبت کند که تيراندازی نکنيد، گرفتند آنقدر وی را زدند که زير ضربات کتک بی هوش شد والان بيمارستان است. شنيدم تا چهارپنج صبح دنبال وی می گشتند ببينند که کدام بيمارستان است تا بروند آنجا او را بزنند. آنها ديروز در خانه راشکستند وآتش زدند و موفق شدند که سه چهار متری وارد خانه شوند. که محافظين تيراندازی کردند و سه چهار نفر از آنها مجروح شدند.”
وی درخصوص شکايت کردن برای حملات چندشب گذشته به منزل پدرش گفت: “از چه کسی شکايت کنيم؟ يک کسانی هستند که بلند می شوند می آيند اينجا فحش های رکيک ناموسی به حاج آقا وحاج خانم می دادند رفتند ماشين های همسايه را زدند خرد کردند. دوتا پنجره های همسايه ها را زدند شکستند. اينها کسانی هستند که کسی حريفشان نيست و يکه تاز ميدان هستند ونيروی انتظامی وحشت می کند با اينها برخورد کند.”
حمله به منزل کروبی و تلاش برای آسيب رساندن به وی يک ماه پس از ان صورت گرفت که فرمانده سپاه درخصوص برخورد با رهبران مخالف دولت گفت که به جای حکومت مردم ايران آنچه وی “سران فتنه” ناميد را محاکمه خواهند کرد. حمله جمعی از لباس شخصی که باحمايت کامل پليس انجام شد نشان می دهد که برخورد با رهبران مخالف دولت به صورت رسمی از طريق هواداران دولت و نيروهای امنيتی صورت می گيرد. سردار جعفری گفت: “مردم ايران سران فتنه را محاکمه کردهاند؛ اما محاکمه قانونی آنها به موقع و با مصلحت انجام خواهد شد.” وی گفت “امروز عدم وجود محبوبيت آنها بزرگترين محاکمه و ضربه به آنهاست چرا که از چشم مردم افتادهاند. البته بايد برای تلفات و تلفات جانی و مالی پاسخگو باشند.”
کمپين قبلا نگرانی عميق خود از نقش پليس و سازمانهای امنيتی در انجام اقدامات خشونت آميز و هماهنگی حملات سازمان دهی شده به مخالفان حکومت اعلام کرده است.
در خلال اولين دور حملات به آقای کروبی، همسر وی فاطمه کروبی در نامه ای به رهبر انقلاب نوشت که مشکلات بين آقای خامنه ای و همسرش در خصوص “بعضی مسايل که همه آنها را می دانند” نمی تواند دليل تهديد جان اعضاء خانوادهء کروبی قرار بگيرد. وی همچنين گفت که اين حملات در حمايت از رهبری صورت گرفته اند:
“احتراما به اطلاع ميرساند که جمعی متعلق به نيروهای بسيج و سپاه در سه شب متوالی، همزمان با شب ضربت خوردن امير المومنين علی (ع) تا شب شهادت آن امام، با تجمع مقابل مجتمع مسکونی متعلق به ما و اشخاص ديگر اقدام به اهانت، آزار و رنجش همسايگان و تخريب اموال کردند. اين گروه سازمان دهی شده که خود را سرباز ولايت ناميدند ….. اوج وحشگيری خود را با بکارگيری الفاظ سخيف عليه همسرم و خانواده، شعار نويسی بر ديوار مجتمع و همسايگان و تخريب اموال نشان دادند. اين جرايم مشهود بنام حمايت از حضرتعالی و در مقابل نيروی انتظامی صورت گرفت و جالب آنکه اين نيرو حتی جرات نزديک شدن به اين جماعت تحت الحمايه را نداشت.همگان بياد دارند که در گذشته حرمت رمضان، ليالی قدر و محرم و صفر را حتی آنان که خود را مقيد به انجام تکاليف دينی نمی دانستند، رعايت می شد اما امروزه جماعتی از خدا بی خبر (آمران و عاملان) تربيت شده اند که با واژه حرمت به کلی بيگانه اند.”
کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران نگرانی شديد خود را از خشونت هدايت شده توسط حکومت و اشاعهء جو وحشت و ارعاب از طريق استفاده از نيروهای لباس شخصی که توسط نيروهای امنيتی هماهنگی ميشوند را اعلام می دارد.
هادی قائمی در اين خصوص گفت: “جامعهء بين المللی بايد اين اعمال حکومت ايران را به شدت محکوم نمايد و خواستار خودداری حکومت ايران از دخالت در اعمال جنايتکارانه بشود. وی افزود: “حمله به خانوادهء کروبی علامت ديگری از سقوط قوهء قضاييهء ايران و موقعيت نابسامان عدالت در ايران و نياز مبرم به پاسخگويی حکومت ايران نسبت به نقض حقوق بشر در ايران است.”