29................عقب ماندگی ایران
Friday, March 14, 2008 at 09:39PM
افشا

:نوشته ای از پنج سال قبل

جهاني شدن مسئله مهمي است و آينده ما به آن بستگي دارد. اين روند يك روند رشدي از سرمايه داري جهاني

است.اين سرمايه داران كه اكثرا صاحبان شركتهاي چند مليتي هستند اين مسايل را دامن ميزنندتا هر چه بيشتر به سود خود بيفزايند. البته اينها را بنده بنا به برداشت خودم از مطالعاتي كه كرده ام مينويسم. ممكن است غلط باشد و به همين عنوان درخواست كردم هر كس اطلاع درستي دارد و بويژه اقتصاددانان عزيز اگر در سايت هستند و علاقمند به موضوع ما را هم زير پوشش خود بگيرند كه آلوده به عقايد غلط نشويم.
صاحبان اين شركت ها كه قبلا با ديكته كردن خواست هاي خود به كشور هاي صنعتي اهداف خود را پياده ميكردند و دنيا را از طريق آنان ميگرداندند حاليا بيشتر و روشن تر از طريق بانك جهاني و صندوق بين المللي پول كشور هاي جهان سوم را با سياست هاي خود كه همان تجارت بدون مانع و حذف مرزي هاي جغرافيايي سياسي ملل از روند تجارت به سود خود دامن ميزنند.
اين افراد با پائين آوردن هزينه توليد به هر قيمتي كه بشود و با پياده كردن روش هايي كه ممكن است همه كشور ها قادر به رقابت در آن روش ها نباشند در واقع سعي بر كنترل كردن بازار دارند.
راديوي آمريكايي kqed در برنامه« ني شن تاك» گفته هاي يك كارخانه دار آمريكايي را پخش ميكرد او ميگفت كه ما توليد كننده فنر و محصولات فلزي ديگر براي ۹ كارخانه آمريكايي بوديم. اما اتين كارخانه هاي خريدار محصولات ما كارخانه خود را به چين منتقل كرده اند و ديگر از ما خريد نمي كنند بلكه از توليدات چيني ها در كارخانه خود استفاده مي كنند. بنده به سناتور هاي آمريكايي نامه نوشتم و مسئله را به آنان گزارش كردم تا شايد با اقدامات آنان از اخراج كارگران كارخانه جلو گيري كنم ولي هيچ كدام از سناتور ها به بنده پاسخي ندادند.بعد از آن با سه تن از كارخانه داران ديگر كه وضعيت مشابه داشتند در روزنامه براي جمع كردن ديگران كه مورد مشابه دارند آگهي زديم. الان كه اين كارخانه داران جمع شده اند معلوم شده است كه پانضد هزار كارگر آمريكايي از اين اقدامات در خطر اخراج هستند. مفسر اقتصادي كه از اين روند دفاع ميكرد جواب داد كه اين مسئله اجتناب ناپذير است و اگر ما مي خواهيم كه ابر قدرت باقي بمانيم بايد اين سياستها را ادامه بدهيم وگر نه كلاهمان پس معركه است! حتي آمريكا به بهاي بخطر انمداختن كارگران خود و زندگي مردم آمريكا مصمم است كه اين طرح را اجرا نمايد. اين سرمايه داران توليدات جهاني را در اختيار دارند و براي تضمين سود خود با دنيا بازي ميكنندو اگر ميخواهيم از قدرت آنان لطمه نخوريم بايد با مقررات بازار كه از سوي آنان ديكته مي شود، خود را هم آهنگ نمائيم. اين سرمايه داران حتي با خودشان هم رقابت دارند.مثلا اگر يك تلفن موبايل وارد بازار كرده اند سعي دارند كه پس از آن تلفن موبايلي را توليد كنند كه توليد قديمي آنان را قديمي و از دور خارج نمايد و مشتريان خود را با وسوسه ها و يادآوري مزاياي تلفن جديدا توليد شده وادار بخريد محصول خود نمايند و حالا مثلا روي تلفن هاي موبايلي كه تصوير را هم منتقل ميكنند تبليغ مي نمايند. خلاصه پيشرفت علمي و توليدات جديد هم چنان ادامه دارد.
برزيل عليرغم توليداتي كه كرده است هم چنان بدهكار است و سود حاصل از فعاليت هاي اقتصادي در بين مردم تقسيم نشده است و سرمايه داران بيشتر پول دار تر شده اند. براي جلوگيري از روند فقر زايي چهاني شدن و چهاني كردن بايد تدابيري انديشيده شود. چهاني شدن فقر را در كشورهاي پيشرفته و عقب مانده توسعه داده است. جوامع آگاه تر اعتراضاتي را بر عليه اين فقر زايي شروع كرده اند كه تظاهرات شهر سياتل و رم كه در طي برگزاري كنفراس مربوط به سران كشور هاي صنعتي و مسئله جهاني شدن بود از آن جمله است.به هر حال دنيا ذست اين سرمايه داران است و ما لازم است كه هر چه بيشتر خودمان را با قواعد بازي آنان هم آهنگ بكنيم هم چنان كه چين كمونيست كرده است.

Article originally appeared on افشا (http://efsha.squarespace.com/).
See website for complete article licensing information.